Adviseurs leggen eed af

0

De 477 leden van Adfiz hebben gisteren in Den Haag collectief de beroepseed afgelegd.  “Een eervol moment”, aldus voorzitter Loek Hermans. “Het afleggen van de eed is een erkenning van het maatschappelijk gewicht dat gegeven moet worden aan uw werk. Zoals dat ook het geval is bij politici, artsen en notarissen”, zo sprak Hermans in zijn nieuwsjaarsrede.

Volgens Hermans heeft de consument nauwelijks grip op een goede afweging tussen zijn belang op de korte termijn (“Ik wil dat huis, hier en nu”) en zijn belang op de lange termijn (“Ik wil straks minder werken”). Bij complexe vraagstukken kun je “in dergelijke situaties van veruit de meeste klanten niet vragen zelf de kwaliteit te beoordelen van wat wordt aangeboden. Sommige weten niet eens wat ze nodig hebben, laat staan welke prijs hij daarvoor over heeft.”

Hermans benadrukt dat de rol van de adviseur bij complexe financiële vraagstukken  gescheiden moet  zijn van de rol van productaanbieder. “Dat geeft ruimte aan de adviseur om geen enkel belang te hebben bij het product. Doordat het product naar de achtergrond verschuift, ontstaat een opener blik en aandacht voor de behoeften van de klant. Oplossingen buiten de productsfeer zijn voor de adviseur net zo waardevol. De keuze om de hypotheek af te lossen in plaats van te sparen voor te pensioen is voor hem waardenvrij. Het klantbelang krijgt dus vrij baan.”

Hermans deelde ook zijn zorgen. “Mijn eerste zorg? Zogenaamd adviserende aanbieders. De rolontvlechting bij de onafhankelijk adviseur is volledig. Advies en product staan los van elkaar. Laat de klant bij ons dus maar komen! Maar dan de aanbieder. De aanbieder zal altijd een eigen belang houden bij de verkoop van een product. Sterker, dat is zijn kernactiviteit. Een aanbieder is erop gericht te verdienen aan de verkochte producten. Een advies van de aanbieder heeft als doel producten om te zetten. De aanbieder verdient vooral als er een product verkocht wordt. Die prikkel is ingeorganiseerd in het systeem. En die prikkel is strijdig met het klantbelang.”

Hier ligt wat Hermans betreft “een laatste grote uitdaging om in de markt voor complexe financiële vraagstukken de rollen definitief en volledig te ontvlechten. Ofwel, om de markt zo te regelen dat de (onafhankelijk) adviseur het recept schrijft en de bank of verzekeraar het product levert. Inderdaad, in goed Nederlands, het zo te organiseren dat de aanbieder bij deze financiële vraagstukken niet mag adviseren en uitsluitend het product levert.”

Zijn tweede zorg betreft de doe-het-zelver. “Wil iemand hypotheekadviseur kunnen worden, dan moet hij kunnen werken en denken op hbo-niveau. Dan moet hij een jarenlange vakopleiding succesvol hebben afgerond. Dan moet hij enkele jaren ervaring hebben opgedaan voordat hij zelfstandig een klant mag adviseren. En vervolgens moet hij zijn kennis voortdurend onderhouden met wettelijke studie-eisen. Hij moet beschikken over gerichte adviesvaardigheden. Hij moet integriteitsprogramma’s doorlopen. Hij moet adviezen uitvoeren aan de hand van een duimdikke richtlijn hypotheken. Hij heeft de plicht om passend te adviseren. En ik kan de opsomming langer maken. En wat schetst onze verbazing? Iedere burger, of die nu bekwaam is of niet, kan zelf ieder complex product afsluiten. Hij moet wel eerst een geschiktheidstoets maken. Zelfs als hij zakt voor die toets dan nog kan hij zelf het product afsluiten.”

Volgens Hermans zijn er heus wel een paar klanten te vinden die het zelf kunnen. “Maar zijn we nou echt allemaal goede dingen aan het doen? Klantbelang centraal, de eed, passend advies, het zou de aanbieder bij complexe financiële vraagstukken moeten weerhouden van uitrol van execution only. Execution only is een prima concept voor een kleine minderheid. Maar niet als marketinginstrument om de klant die het advies niet wil of kan betalen toch een product te kunnen verkopen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.