Advies bijtelling vermogen: maak uw vermogen op en koop een Ferrari!

0

Er is grote onrust onder een grote groep ouderen. Zij moeten fors meer betalen aan zorg omdat hun vermogen wordt meegenomen in de eigen bijdrage. Niet alleen als ze in een instelling verblijven, ook als ze thuis zorg of hulp krijgen.

De beroering en discussie onder ouderen heeft veel te maken met de slechte informatievoorziening vanuit de overheid en de onjuiste informatie in de verschillende media, aldus de Unie KBO. Begin dit jaar ontstond de eerste onrust toen mensen die in een instelling verblijven (bijvoorbeeld een verzorgingshuis) een beschikking en een factuur ontvingen over de eigen bijdrage, waarin het vermogen veel zwaarder meetelde dan voorheen. Dat is vooral lastig voor mensen waar het vermogen vastzit in een (onverkoopbaar) huis of in aandelen. Het eigen huis telt na twee jaar in een instelling mee als vermogen in Box 3. Bij de Unie KBO komen veel meldingen binnen van ouderen die nu gedwongen worden om hun spaargeld op te maken. Notarissen adviseren ouderen om het vermogen boven de € 20.785 direct over te dragen aan de kinderen. Eerder werd zelfs geadviseerd om van het spaargeld maar een Ferrari te kopen. 
 
Lees verder

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.