Adjiedj Bakas: adviseur wordt weer populair

0

De financieel adviseur wordt in toenemende mate weer populair onder consumenten. Dat voorspelt de bekende trendwatcher Adjiedj Bakas in een interview met InFinance. Het provisieverbod vormt in ieder geval geen bedreiging daarvoor. “In Engeland is de consument inmiddels al gewend en bereid om zijn adviseur per uur te betalen.”

Ondanks de vele initiatieven om de financiële zelfredzaamheid bij burgers te bevorderen, gelooft Adjiedj Bakas niet dat het kennisgebrek over financiële producten bij consumenten zal afnemen. “De gemiddelde consument heeft helemaal geen verstand van financiële producten en zal dat niet krijgen ook. Dat maakt het voor aanbieders nogal lastig om financiële producten een beetje sexy in de markt te zetten.”

Daarnaast hebben mensen last van keuzestress en hebben ze niet altijd zin om na werktijd met hun financiële huishouding aan de slag te gaan. Om die reden voorspelt Bakas een toenemende populariteit voor de financieel adviseur.

Provisieverbod
“Net als hier is in Engeland de markt voor het financieel advies gesaneerd en geprofessionaliseerd. Dat gebeurde daar veel eerder dan hier in Nederland en nu zie je de adviesmarkt in Engeland weer opleven. De gemiddelde consument krijgt keuzestress van het enorme aanbod aan producten en diensten. In Engeland is de consument inmiddels gewend en bereid om zijn adviseur per uur te betalen, wat hij vroeger natuurlijk ook al deed via de provisies. In Nederland komt dat besef ook weer terug. De consument zal op zoek gaan naar een financieel adviseur die hen helpt bij het maken van de juiste keuzes.”

Het gehele interview met Adjiedj Bakas is te lezen in de nieuwe editie van InFinance Magazine welke binnenkort verschijnt. Maak gebruik van de kortingsactie op het InFinance-abonnement en ontvang de oktober-editie met het interview bij u in de bus.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.