50.000 banen weg bij banken en verzekeraars

0

Een op de vijf werknemers in de financiële wereld zal binnen nu en 7 jaar zijn baan verliezen. Dat meldt de website Nu.nl op basis van voorspellingen van vakbond De Unie. Niet alleen is de verzekerings- en hypotheekmarkt “verzadigd”, ook door de automatisering, digitalisering en het snijden in de kosten zullen tienduizenden mensen op straat komen te staan.

Vakbond FNV Finance denkt dat 30.000 van de 80.000 banen in de bankensector verloren gaan. Eenzelfde aantal banen is al verdwenen sinds de start van de crisis in 2008.

Unie-voorzitter Reinier Castelein zegt tegen Nu.nl: “‘Wij hebben de doorrekening van het verlies van 50.000 banen tot 2020 uit de eerste hand, van de groep net onder de grote graaiers. Daar zitten de mensen die de reorganisatieplannen voor de komende jaren aan het maken zijn.”

Prof. Jaap Koelewijn, hoogleraar Finance aan de Nyenrode Business Universiteit en oud-columnist van InFinance, is het eens met bovengenoemd scenario en ziet het snoeien in de kosten als een “structurele trend”.

Carla Kiburg van FNV Finance op Nu.nl: “ABN Amro zat enkele jaren geleden op een verhouding tussen kosten en inkomsten van 80. Nu ligt dat op 64 en was zelfs eventjes 61. Prompt duikt Rabo onder de 60. Het personeel is daarvan het slachtoffer”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.