Aantal faillissementen stijgt in februari

0

Het aantal faillissementen is de afgelopen maand weer wat gestegen. In februari werden 150 bedrijven failliet verklaard, 41 meer dan in januari. Het aantal uitgesproken faillissementen blijft echter nog steeds laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Dat meldt het CBS. Het aantal faillissementen fluctueert aanzienlijk. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam dit aantal tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen.

In augustus 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in de maanden erna was het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in de handel

In februari zijn 149 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 27. Dat zijn er vijf meer dan in januari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.