Word ook een 100% adviserende hypotheekadviseur

0

Ondernemend, vernieuwend, onderzoekend, toekomstgericht en praktisch. Dat zijn samengevat de vijf belangrijkste ingrediënten van HypoVak 2016. De hypotheekadviseur heeft het druk, heel druk. Daarom moet zijn hoofdtaak voor 100% adviseren zijn. Dat klinkt als een slechte inkopper, maar in de praktijk blijkt het toch niet zo simpel te zijn als het lijkt.

Dan ben je die 100% adviserende hypotheekadviseur, loop je het risico om weggerobotiseerd te worden.

Op 31 mei krijgt u vanuit diverse invalshoeken handvatten aangereikt waarmee u die 100% adviserende hypotheekadviseur kunt worden.

Klantreis van de consument

Een goede adviseur kent zijn klant. Over die klant valt nog veel te leren. Met enige trots kunnen we hier vermelden dat hoogleraar Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, Victor Lamme, tijdens HypoVak de resultaten van zijn baanbrekende onderzoek naar de klantreis van de consument bij het afsluiten van een hypotheek zal onderbouwen. Hiermee wordt voor het eerst het koopproces van consumenten vergeleken met de werkwijze van het financieel intermediair. U krijgt inzichten en panklare handvatten aangereikt waarmee u de onbewuste keuzes van de consument kan beïnvloeden.

Robot of future proof

En dan ben je die 100% adviserende hypotheekadviseur, ken je je klant en zijn onderbewuste keuzes, en dan loop je het risico om weggerobotiseerd te worden. Met een flexibele instelling en een open mind naar de toekomst, hoeft dit voor u niet het toekomstscenario te zijn. Futurist & trendwatcher Marcel Bullinga zal u op 31 mei uitdagen uw onmisbaarheid te bewijzen.

Kritische AFM-noten

Het plenaire programma wordt s ’middags afgesloten door AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven. Op verschillende onderdelen presteert de branche beter. Maar voordat de loftrompet uit kan, heeft de toezichthouder op 31 mei nog een aantal kritische noten met u te kraken.

Save the date

Maar er is meer, veel meer. U leest het allemaal in de HypoVak Beursspecial. Ik ontmoet u graag op dinsdag 31 mei in Nieuwegein tijdens het grootste kennis- en netwerkcongres voor de hypotheekadviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.