Positief verbaasd

0

Ik ben 36 jaar, getrouwd met Barbara en papa van Siem en Luuk. Ik heb mijn American Dream beleefd bij m’n eerste werkgever Personato: van stagiair tot Algemeen Directeur/mede-eigenaar. Sinds juni dit jaar ben ik actief bij het mooie familiebedrijf VCN als Manager Commercie.

“Luister naar elkaar en denk in oplossingen in plaats van in problemen”

Na 13 jaar actief te zijn geweest in de ‘arbeidsbemiddeling’ heb ik de stap gemaakt naar de financiële dienstverlening bij VCN. Na vier maanden kan ik zeggen dat ik positief verbaasd ben over de dynamiek en diversiteit van deze branche. Deze dynamiek zorgt ook voor de dagelijkse spagaat waar onze klant, de adviseur, zich in bevindt.

Enerzijds wordt zijn klant steeds veeleisender. De klant is in een wereld anno 2019 gewend aan snelheid; vandaag besteld, morgen in huis. Een wereld waarin de klant zelf aan het stuur zit en zijn eigen keuzes (vooral online) kan maken. Een wereld waar een ‘vergelijking’ met twee drukken op de knop is gemaakt. Maar… dat is bij verzekeringen toch een ander verhaal. Hier schakelt een klant graag zijn adviseur in voor goed advies, het gaat tenslotte om zijn eigen toekomst en zekerheid. En dat kan een adviseur zijn klant geven, althans tot een bepaalde hoogte.

Minder aanbod, meer focus

En daarmee komen we bij de andere zijde van de spagaat: een adviseur moet dealen met de invloeden vanuit de keten. Als adviseur ben je immers een onderdeel van de keten waar je geen ‘total control’ over hebt en waar op dit moment veel ontwikkelingen plaatsvinden. Een markt die duidelijk in transitie zit. Minder aanbod van verzekeraars, meer focus op rendement en minder op de (eind)klant. Hoe gaan we ons hier als keten tegen wapenen? Het antwoord hoeft niet moeilijk te zijn, de uitvoering is misschien iets lastiger. Blijf met elkaar in gesprek, luister naar elkaar en denk in oplossingen in plaats van in problemen. “Samen ondernemen” noemen we dat bij VCN!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Jeroen Heijligers

36 jaar, getrouwd met Barbara, papa van Siem en Luuk. American Dream beleefd bij 1e werkgever Personato; van stagiair tot Algemeen Directeur/ mede- eigenaar en sinds juni 2019 actief als Manager Commercie bij het mooie familiebedrijf VCN.