Geniet van uw welverdiende vakantie!

0

Een lange hete zomer met zo nu en dan een extreme regenbui. Dat vooruitzicht wordt ons voorspeld door de weermannen en -vrouwen. Verzekeraars zien bij deze voorspelling een ander beeld opdoemen dan de gemiddelde vakantieganger. 

Wordt het een zonnig of grillig najaar?

Het beeld van een zwoele zomeravond aan het strand met een cocktail in de hand, tegenover het beeld van een extreme hagelbui op 23 juni vorig jaar, die in slechts een paar minuten tijd zorgde voor een recordschade van circa een half miljard euro. Laten we hopen dat het dit jaar niet opnieuw zo extreem wordt.

Een hete politieke zomer

Voorspellen blijft een lastige zaak. Hoewel politiek analist Ferry Mingelen er in maart niet ver naast zat met zijn voorspelling over het verloop van de formatie: “Het zou netjes zijn als er voor Prinsjesdag een nieuw kabinet zit, maar dat zou in mijn optiek toch wel redelijk snel zijn.” Ook al is er politiek gezien ook sprake van een hete zomer, de derde dinsdag in september gaan ze inderdaad vrijwel zeker niet redden. En dat terwijl er nogal wat zware aandachtspunten op de formatietafel liggen die de branche raken. Is er een meerderheid te vinden om het pensioenstelsel rigoureus te hervormen? Komt er een verbreding van de bestemming van het opgebouwde pensioen, bijvoorbeeld als aflossing op de hypotheekschuld? Wordt de woningmarkt aantrekkelijk gemaakt voor starters? Het kan nog wel even duren voordat duidelijk is welke kant het opgaat in de onderhandelingen en we weten waar we echt aan toe zijn met een nieuw kabinet.

Haags onweer op komst?

Wordt het een zonnig of grillig najaar? Voor de woningmarkt is Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar, er wel uit. Hij voorspelde tijdens HypoVak: “Het wordt een overwegend zonnige woningmarkt met hier en daar een donker wolkje aan de horizon. Op de langere termijn is een fikse onweersbui vanuit de overheid niet uitgesloten.”

Geniet van uw welverdiende vakantie!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.