Doorgaan met adviseren?

0

Auteur: Hans Schriever, Co-Worker Next Step Factory

Met regelmaat praat ik met een ondernemer die graag zijn bedrijf op orde wil hebben om het daarna beter te kunnen verkopen. De belangrijkste reden voor hem is dat hij te veel gedoe om het werk heen heeft.

Door alle regels met de verplichtingen, zoals opleidingen en manier van adviseren, is het plezier in het advieswerk bij hem verloren geraakt. Hiermee verdween helaas ook de energie om het werk te blijven doen.

Bij het verder verkennen van de situatie komen we vaak ook langs het ontstaan van het bedrijf en de bijzondere klantcontacten. Dikwijls komt hier het vuur en de passie voor het financieel advieswerk weer naar boven en bespreken we de leuke kanten van het vak.

Het blijkt dat alles bij het oude te proberen houden bijna onmogelijk is. De wereld is veranderd en hiermee is het werken volgens de ‘oude wereld’ verleden tijd. Voor veel mensen blijkt veranderen een moeilijk traject en proberen ze de historische zekerheden terug te krijgen. Dit door soms zelfs wanhopig vast te houden aan de klassieke productverkoop. Dit levert alleen maar veel negatieve energie op.

Positieve wending
Door weer naar je eigen plezier toe te gaan en te onderzoeken wat je echt leuk vindt, kom je in een positieve wending. Nu kun je weer vooruit kijken, met als doel dat je klanten een betere toekomst gaan krijgen en je grip krijgt op je werk en alle regeltjes.

Dit houdt in dat het werk verandert, wat ook zou gebeuren als je stopt met je bedrijf. Kijk goed welke klanten je wil bedienen met welke oplossingen en wat je zelf doet en wat door anderen gedaan kan worden.

Door je passie in jezelf en in het werk weer te vinden, wil je aan die toekomst doorwerken. Je stapt iedere dag uit het bed met heldere uitdagingen en een gewaardeerde job. Geniet mee van de toekomst!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.