VVD scoort goed bij zzp’ers

0

Als de zzp’ers vandaag net zo stemmen als zij eerder hebben aangeven in de Landelijke ZZP Enquête, dan is de VVD onder hen het meest favoriet. Bijna 19% van de 650 respondenten zegt vandaag op de VVD te gaan stemmen, gevolgd door 15,5% die kiest voor de Ondernemers Partij.

In de enquête geven de zzp’ers onder andere aan op welke politieke partij zij van plan zijn te gaan stemmen. Het grootste gedeelte van de mannelijke zzp’ers zegt op de VVD te gaan stemmen, terwijl de meeste vrouwen aangeven nog te zweven. Het minst populair onder de zzp’ers zijn DENK (iets meer dan een 0,5%), 50PLUS (1%) en VNL (1,5%).

Onderlinge verschillen

Onder de zzp’ers in de bouw is de PVV met bijna 22% de populairste partij, terwijl onder de zzp’ers in de detailhandel de Ondernemers Partij de populairste (49%) lijkt te zijn. Bij zzp’ers in de ICT is de VVD met 33% de grootste partij, in de land- en tuinbouw sector delen de PVV en de VVD (20% elk) de eerste plaats. Ondernemers in de cultuur, sport en recreatie branche kiezen vooral voor GroenLinks (19%).

De enquête is een initiatief van het platform ikwordzzper.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.