Verzekeraars werken meer online samen

0

Verzekeraars werken steeds meer online samen met klanten. De helft van de verzekeraars geeft aan regelmatig tot veel online samen te werken, zo blijkt uit onderzoek van Hyarchis.

Dat is in vergelijking met vorig jaar een stijging van 14%. Ook in de bankensector is het percentage gestegen van professionals die veel samenwerken met de klant, van 33 naar 46%.

Net als de voorgaande jaren is de hypotheekmarkt koploper. Meer dan de helft van de professionals die werkzaam zijn in de hypotheekbranche (55%) zeggen veel online samen te werken met klanten. Dat was vorig jaar nog 46%.

Concurrentiepositie

“Het is goed om te zien dat alle branches nu de druk voelen om meer en meer online te gaan samenwerken”, zegt commercieel directeur Serge Leclerq van Hyarchis. “Want of we het nu hebben over de veranderende wet- en regelgeving, fintech, innovatie of snelle groei, online samenwerken met klanten is dé basis om bij te blijven in financiële markt. Van accountancy tot de pensioenmarkt, in alle sectoren mag volledig online samenwerken geen stip op de horizon meer zijn. Het moet daarentegen een concrete doelstelling worden. Het liefst op een zo kort mogelijke termijn, want anders loopt de concurrentiepositie gevaar.”

Aan het onderzoek van Hyarchis deden ruim 1100 consumenten en ruim 500 professionals uit de bankensector, verzekerings-, pensioen- en hypotheekbrance mee. De onderzoeksresultaten zijn gebundeld in het rapport ‘Missie online samenwerken’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.