Verzekeraars verkennen mogelijkheden blockchain

0

Aegon, Allianz, Munich Re, Swiss Re en Zurich hebben woensdag het Blockchain Insurance Industry Iniative B3i gelanceerd, waarmee ze de mogelijkheden van deze technologie willen verkennen.

De verzekeraars willen onderzoeken of ze met blockchaintechnologie klanten beter kunnen bedienen, met snellere, gemakkelijkere en veiliger diensten. Het consortium verwacht dat het papierwerk hierdoor gestroomlijnder kan worden, waardoor er minder documenten en contracten op papier nodig zijn. In plaats daarvan komen er meer digitale contracten. Volgens B3i kan blockchain zorgen voor snellere informatie- en geldstromen.

“We verwachten aanzienlijke voordelen van op blockchain gebaseerde oplossingen die in het hart van ons bedrijf worden geïmplementeerd”, zegt CTO Mark Bloom van Aegon. De groep wil de mogelijkheden van de technologie voor de hele bedrijfstak onderzoeken. Het B3i-initiatief verwelkomt daarom andere (her)verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.