Vernieuwde beroepenlijst zelfstandigen

0

SIVI heeft een nieuwe beroepenlijst voor zelfstandigen samengesteld. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met branche-experts van aov-verzekeraars, in aov gespecialiseerd intermediair en de aov-vergelijkers voor het intermediair Meetingpoint, MoneyView en Rolls.

De nieuwe beroepenlijst voor zelfstandigen is opgenomen in de ‘AFD uitlevering’ van 1 augustus. Zakelijk intermediair en hun verzekeraars kunnen door implementatie van de nieuwe beroepenlijst in de vergelijkingssoftware rekenen op kwaliteitsverbetering en tijdsbesparing bij het uitbrengen van zakelijke offertes.

Een eenduidige lijst

Het Standaardisatie Instituut voor de Verzekeringsbranche (SIVI) produceerde de lijst naar aanleiding van het toegenomen belang van de beroepsgroep zelfstandigen in de Nederlandse economie en het gebrek aan eenduidigheid bij bestaande lijsten. De vernieuwde beroepenlijst draagt volgens SIVI onder andere bij aan kwaliteit en efficiency van aov-offertes. “De verzekeringsbranche beschikt hiermee over een eenduidige lijst die onder andere het vergelijken en offreren van aov-verzekeringen gemakkelijker maakt. Meetingpoint heeft de lijst inmiddels geïmplementeerd. MoneyView en Rolls bereiden dit momenteel voor”, aldus SIVI.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.