Veldsink Groep neemt Scheidingsexpert Nederland over

0

De Veldsink Groep heeft Scheidingsexpert Nederland overgenomen. Ook na de overname blijft Scheidingsexpert Nederland onafhankelijk scheidingsmediation bieden aan iedereen en in samenwerking met haar partners.

Met de overname hoopt Veldsink straks perspectief te creëren voor veel meer stellen waarbij er sprake is van een relatiebreuk. En dat perspectief is hard nodig volgens Henri Veldsink (foto): “Eén op de drie huwelijken strandt, dat gaat jaarlijks om ongeveer 30.000 stellen. Hoe komen al die mensen aan een fijne, nieuwe woning in tijden dat de huizenmarkt zo’n tombola is? We zitten hier met een groot maatschappelijk probleem. Scheidingsexpert is de enige partij in Nederland met een expertisecentrum op het gebied van echtscheidingen. Nu we de handen ineen slaan vergroten we onze slagkracht enorm.”

De stress bij een scheiding wordt mede gevoed door de verhuizing. Zeker wanneer geen van beiden de hypotheeklasten alleen kan dragen. In dat geval zoeken zij allebei een nieuw onderkomen. “Niet alleen de thuissituatie staat onder druk, ook de woningmarkt staat onder hoogspanning. De torenhoge huizenprijzen van nu en het lage aanbod van woningen maken de situatie voor gescheiden stellen nog moeilijker”, vertelt Paul van der Ploeg, directeur van Scheidingsexpert Nederland. “We zien in de praktijk dat er veel onzekerheid bij scheiding over de woonsituatie is. Over de verdeling van de overwaarde bijvoorbeeld of de vraag of zij zelf een andere woning kunnen betalen. De samenwerking maakt het straks mogelijk om nog meer mensen antwoord te geven op deze vragen.”

Ook Scheidingsexpert onderkent dat onduidelijkheid na een scheiding vaak tot flinke financiële en heftige implicaties leidt. Van der Ploeg: “In een roerige periode als een scheiding snakt iedereen naar duidelijkheid, rust maar ook snelheid van proces en daarmee weinig rompslomp. Onze overtuiging is dat we nu sneller kunnen schakelen met elkaar en zodoende beter kunnen toewerken naar die rust. Dat is in het belang van alle partijen.”

Geen convenant nodig voor hypotheek

Een belangrijke hindernis bij een hypotheekaanvraag bij scheiding is de noodzaak om eerst het convenant te moeten tekenen voordat harde zekerheid over de hypotheek kan worden gegeven. Scheidingsexpert Nederland heeft dit probleem voor zijn klanten opgelost. Een aantal geldverstrekkers biedt klanten van Scheidingsexpert Nederland al een definitief akkoord op de hypotheek op basis van de uitgangspunten voor het convenant zonder dat dit is getekend. “Een hypotheekaanvraag bij scheiding kent een onnodig kip-en-eiprobleem. Mensen zitten te wachten op getekende stukken wat niet per se nodig is. Met Scheidingsexpert Nederland bieden we nu een aanvraag op basis van uitgangspunten. Dit versnelt het proces en biedt de consument meer zekerheid en hopelijk wat rust”, aldus Veldsink.

Momenteel werkt Scheidingsexpert op dit gebied al samen met meerdere partijen waaronder Van Bruggen Adviesgroep, NBG, Veldsink Advies en Volksbank/SNS. Dat blijft door deze overname onveranderd. Doel is om dit ook bij andere geldverstrekkers mogelijk te maken zodat hypotheekverstrekkers en adviseurs zo breed mogelijk de ruimte hebben om mensen al duidelijkheid te geven voordat het convenant is getekend.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.