Toekomstbestendig zonder provisiemodel

0

De financieel adviseur van de toekomst biedt volgens Fred de Jong een integraal advies, is echt onafhankelijk en heeft een zeer hechte band met zijn klant. Hij bepaalt zelf zijn prijs omdat hij niet meer afhankelijk wil zijn van premieontwikkeling, productverkoop of het beleid van verzekeraars.

De onderbouwing bij deze toekomstvisie geeft De Jong op 28 september 2016 tijdens een door hem gegeven Profcollege ‘Tussenpersoon zonder provisie’. Daar zal hij tevens aan de hand van actuele trends en ontwikkelingen de financiële adviesmarkt analyseren. Die visie en de onderliggende analyse komen samen in het gelijknamige boek dat morgen (9 september) verschijnt, en tijdens het Profcollege officieel wordt gepresenteerd.

Boek ‘Tussenpersoon zonder provisie’

In het boek ‘Tussenpersoon zonder provisie’ beschrijft De Jong uitvoerig zijn visie op een toekomstbestendig businessmodel voor financieel adviseurs. Ook lanceert hij daarin een nieuw businessmodel voor de branche. Een model waarin financieel adviseurs onafhankelijk zijn en zij hun klanten integraal en optimaal kunnen adviseren. Het boek gaat in op thema’s als hybride dienstverlening, integraal advies, onafhankelijkheid en klantintimiteit. Hoewel De Jong benadrukt niet te pleiten voor een wettelijk verbod op provisie, moet de tussenpersoon die zijn bedrijf ‘toekomstbestendig’ wil maken afscheid nemen van het provisiemodel.

Profcollege

Tijdens het Profcollege zal tevens onder leiding van Bart Vermeulen (Bartvermeulen.nl) en Jelle Bartels (Next Step Factory) een workshop worden gehouden. Hierin wordt met de deelnemers een checklist gemaakt met aandachtspunten voor alle partijen bij het werken zonder provisie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.