Tjip neemt Meetingpoint over van verzekeraars

0

Meetingpoint wordt per 1 december overgenomen door Tjip B.V. Daarover is overeenstemming bereikt met de aandeelhouders ASR, Delta Lloyd, Generali Nederland en Vivat.

De overname is inclusief het transactieplatform mp4all en vergelijkingsplatform MAS. Als specialist in frontoffice-applicaties was het Delftse Tjip vanaf het begin betrokken bij Meetingpoint. Het blijft als zelfstandig label opereren, waarbij volgens voorzitter Wim Henk Steenpoorte van de RvC de kwaliteit van dienstverlening aan het intermediair voorop blijft staan.

‘Niet langer logisch’

“We zijn tevreden over de ontwikkeling van Meetingpoint in de afgelopen jaren, maar inmiddels zijn de marktomstandigheden zo dat het niet langer logisch is dat verzekeraars eigenaar zijn van een prijsvergelijker”, aldus Steenpoorte. “Deze overname is belangrijk om een nieuwe impuls te kunnen geven aan Meetingpoint.”

“Wij kunnen hiermee aan de financiële markt goed laten zien wat wij doen en waar onze toegevoegde waarde ligt”, zegt CEO Dingeman Leijdens van Tjip. “Als toegewijde specialist in commerciële platforms hebben wij alle expertise in huis om met Meetingpoint een volgende stap te maken die aansluit bij de technologische ontwikkelingen die op de markt af komen. Dat zijn er veel, en het is onze core business.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.