Tien volmachten voor Centraal Volmachtbedrijf

0

Tien verzekeraars hebben gelijktijdig een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Centraal Volmachtbedrijf (CVB). Een initiatief van Patrick van der Fluit (VDF Verzekeringen), Huub Scharenborg (Procuraat Assuradeuren), Patrick Heuts (Heuts Assuradeuren) en Marcel van Loon (Van Loon Volmacht).

De verzekeraars die de samenwerking met het CVB bekrachtigden, waren: Allianz, de Amersfoortse, Allianz Global Assistance, Amlin, ASR, Avéro Achmea, Bovémij, DAS, de Europese en Reaal. Op korte termijn zullen tevens ARAG, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden toegevoegd worden.

Co-volmachtmodel

Het Centraal Volmachtbedrijf (CVB) is op 1 januari van dit jaar van start gegaan. Belangrijkste overweging hiertoe was bundeling van menskracht, ICT- en compliancezaken, maar met behoud van de eigen zelfstandigheid en identiteit als gevolmachtigd agent. De basis voor het CVB werd vastgelegd door middel van een ‘co-volmachtmodel’ dat in samenwerking met Cees de Jong tot stand kwam. Dit model voorziet in een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel de gevolmachtigde als het Centrale Volmachtbedrijf.

Foto:  CVB eigenaren v.l.n.r. Patrick Heuts, Patrick van der Fluit, Marcel van Loon en Huub Scharenborg

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.