Succesvol eerste lustrum Advieskeuze.nl

0

Advieskeuze.nl – het platform waarop dienstverleners hun advieslocatie, bedieningsconcepten en medewerkers kunnen presenteren en consumenten de ervaring met een dienstverlener kunnen delen door een review te geven – bestaat vandaag vijf jaar.

In 2011 wordt door Christian Bouter, David de Boom en Maarten Holl het bedrijf en de website Advieskeuze.nl opgericht. Dit initiatief moet de consument helpen bij het vinden van een financieel advieskantoor en vakbekwame adviseurs. Het platform biedt adviesorganisaties de mogelijkheid om hun diensten, tarieven en medewerkers gratis te presenteren. In eerste instantie is de zoekfunctie nog beperkt tot hypotheekadviseurs; op 1 januari 2013 wordt dit uitgebreid naar alle financieel advieskantoren en adviseurs.

Consumentenbond

Sinds januari 2013 is de Consumentenbond aandeelhouder van Advieskeuze.nl. Het belang is dit jaar omgezet in een meerderheidsbelang van 52%. Hiermee wordt volgens de oprichters geborgd dat de website onafhankelijk blijft en nooit in handen zal komen van een bank- of verzekeringsconcern. (Interview met Christian Bouter)

75.000 consumentenreviews

Vijf jaar na de lancering is Advieskeuze.nl een platform geworden met:

  • 75.000 gecontroleerde consumentenreviews
  • 70.000 bezoeken op de website per maand
  • 4.750 advieslocaties met een actief account
  • 2.500 advieslocaties met reviews
  • 1.800 advieslocaties met gecontroleerde data
  • 1.175 ambassadeurs van Advieskeuze.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.