Ron Gardenier is de belangrijkste speler in de adviesbranche

0

Welke mensen trekken er aan de belangrijkste touwtjes in de financiële adviesbranche? Het Ratinginstituut Financiële Dienstverlening (RiFD) heeft daarvan een Top 100 gemaakt. Ron Gardenier (Aon Nederland) staat op nummer 1.

De nieuwste Marktflitsen Special van het RiFD laat zien welke personen de grootste belangen vertegenwoordigen in de intermediaire adviesbranche. Nummer één op de ranglijst is Ron Gardenier, die een hoge functie bij marktleider Aon Nederland combineert met het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA). Vader en zoon Jan en Henri Veldsink (Veldsink Groep) en Michel van den Akker (CEO De Hypotheker) complementeren de Top 3.

“Kijkend naar de belangen waar zij met hun bedrijven en hun (neven)functie(s) voor staan, wegen hun beleidskeuzes relatief zwaar in de sector”, zegt Berto de Vos, samensteller van de lijst namens het RiFD. “Het zou ons inziens goed zijn als personen in deze Top 100 nog intensiever dan nu het geval is worden betrokken bij onderwerpen en besluiten die de toekomst van de branche bepalen.”

Hoogste genoteerde vrouw

In de Marktflitsen Special staan aparte paragrafen over de drie jongste mensen in de Top 100, de drie oudste en de drie hoogst genoteerde vrouwen. De jongste persoon is nog een twintiger, de oudste is 78 jaar. De hoogst genoteerde vrouw (Lia Polano, directeur van Zicht) vinden we terug op plaats 16.

Publicatie van de Top 100 past in de huidige tijdsgeest, vindt Henri Drost, namens Oostdam & Partners medesamensteller van de lijst. “Premier Mark Rutte heeft er niet voor niets voor gepleit dat topmensen van grote ondernemingen meer zichtbaar zouden moeten worden. Op een kleinere schaal geldt dat voor onze bedrijfstak evenzeer. Het is goed als zichtbaarder wordt welke mensen grote sectorbelangen vertegenwoordigen. Het is niet alleen aardig als je die in je LinkedIn-netwerk hebt, maar zij kunnen ook echt een voorbeeldfunctie vervullen. Hun opinie mag bij bepaalde onderwerpen wat mij betreft wat vaker doorklinken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.