Overname TAF

0

Investeringsmaatschappij Parcom Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in TAF. De partijen willen daarmee een verdere groei van het volmachtbedrijf bewerkstelligen.

Parcom Capital is een Nederlands private-equityfonds dat zich richt op investeringen in ‘hoogwaardige toonaangevende bedrijven’ in de Benelux. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Simpel, Jan Snel, GoodHabitz, Euroma, ConDoor en Viroclinics.

“De afgelopen jaren hebben wij ons zelfstandig ontwikkeld tot koploper in de Nederlandse verzekeringsmarkt op gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. TAF is klaar voor haar volgende groeifase en heeft in Parcom een uitstekend partner gevonden om deze volgende fase in te gaan,” verklaart TAF-directeur Nicole Hollander.

Gijs Vuursteen, partner bij Parcom, over de redenen voor de overname: “TAF heeft ruim 600.000 verzekerden en is marktleider in overlijdensrisicoverzekeringen. Wij zijn onder de indruk van de marktpositie die TAF over de jaren heen heeft opgebouwd en geloven in een mooie toekomst.”

Naar verwachting wordt de overname begin 2019 afgerond. Toezichthouders AFM en de ACM moeten de transactie nog goedkeuren.

De overname heeft volgens de partijen overigens geen gevolgen voor de operationele bedrijfsvoering en medewerkers. TAF blijft zelfstandig opereren vanuit Eindhoven onder leiding van Hollander.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.