Overname Sucsez Groep door Rothschild-dochter

0

Five Arrows Principal Investments krijgt in augustus een meerderheidsbelang in handen van de Sucsez Groep. Huidig investeerder Capital A verkoopt haar belang aan de investeringsmaatschappij van zakenbank Rothschild.

CEO Marco Gregoor, en CCO Frank Germans behouden een materieel belang in de onderneming. Ook het huidige managementteam, waaronder Niels Mulling (CFO) en Bas van Twillert (COO), blijft bestaan.

Sucsez Groep is een technologie-gestuurd distributieplatform in de Nederlandse verzekeringsmarkt, gericht op MKB-klanten en met name sterk in inkomensverzekeringen. Het platform werd gevormd toen Capital A (voorheen ABN Amro Participaties) en het management, Sucsez in 2016 overnamen. De Groep biedt een breed dienstenaanbod onder een aantal merken, waaronder Heilbron (intermediair), Mandaat (volmacht), De Verzuimeconoom (re-integratie en arbodienstverlening) en UPIVA (dienstverlening).

De Sucsez Groep is gevestigd in Doetinchem en opereert vanuit twaalf locaties in heel Nederland met vijfhonderd medewerkers. De groep genereert meer dan 60 miljoen euro omzet en is flink gegroeid, door onder andere de overnames van Hemelraad en Keijzer in De Lier en Branche Benefits in Assen.

Voogd & Voogd

Five Arrows Principal Investments is de corporate private equity tak van Rothschild & Co’s Merchant Banking business. De investeringsmaatschappij nam onder andere in 2017 De Voogd & Voogd Groep over. Sucsez-CEO Gregoor wil met Five Arrows samenwerken aan een verdere groei. “De combinatie van hun bewezen expertise in het gebruik van technologie om waarde te creëren en schaalgrootte op te bouwen, samen met hun diepe netwerk in heel Europa, maakte hen tot een overtuigende partner om ons te helpen onze groeistrategie op een gedisciplineerde manier verder vorm te geven.”

CCO Germans verwacht dat ook de strategie om de markt te consolideren voortgezet zal worden. “Voor het einde van 2019 voegen we nog drie andere bedrijven toe aan de groep.”

Deze transactie, die onderworpen is aan de goedkeuring van de regelgevende instanties, zal naar verwachting in augustus 2019 worden afgerond.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.