Optimisme bij financiële dienstverleners

0

Zakelijke en financiële dienstverleners kijken met een positief gevoel terug op 2015 en zijn optimistisch over 2016. Dat blijkt uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique, in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.

Een meerderheid van de ondernemers in de zakelijke en financiële dienstverlening (52%) realiseerde een omzetstijging in 2015. Voor 20% bleef de omzet stabiel, terwijl 16% een afname zag.

Voor 2016 verwacht 79% dat de omzet op hetzelfde niveau blijft of zal groeien. Bijna een tiende (9%) van de ondervraagden verwacht een daling in de omzet.

Positieve lijn

“De boodschap dat het weer goed gaat met de Nederlandse economie is er een die we de laatste tijd vaak in het nieuws zien”, zegt algemeen directeur Loes Dingemans van Unique. “Gelukkig geldt die positieve toon ook voor de zakelijke- en financiële dienstverlening. Het vasthouden van deze positieve lijn is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst.”

Ze benadrukt dat daarbij aandacht voor het personeel niet mag ontbreken. “Door te inspireren, faciliteren en stimuleren creëer je bevlogen mensen. En juist zij maken het verschil. Dat zal zonder twijfel terug te zien zijn in de cijfers.”

De Marktmonitor richt zich op bedrijven met maximaal 500 medewerkers, uit diverse sectoren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.