Ook ASR in cassatie na uitspraak woekerpolisdossier

0

Net als Nationale-Nederlanden gaat ook ASR in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag in een zaak rond het woekerpolisdossier.

Op 26 september deed het gerechtshof uitspraak in de zaak van Vereniging Woekerpolis.nl over beleggingsproducten van Nationale-Nederlanden en Aegon (inmiddels overgenomen door ASR). De Aegon-zaak draait om drie beleggingsverzekeringsproducten die tussen 1989 en 2004 zijn aangeboden: Vermogensplan, Koersplan en Fundplan. Het hof oordeelt dat over (de hoogte van) bepaalde kostensoorten en de hoogte van de risicopremie geen overeenstemming was en/of onvoldoende informatie is verstrekt.

Na bestudering van het arrest is ASR tot de conclusie gekomen dat zij het op fundamentele punten oneens is met de uitspraak van het hof en stelt daarom, net als Nationale-Nederlanden, cassatie in bij de Hoge Raad.

“Klanten van zowel Aegon Nederland als ASR  zijn de afgelopen jaren gecompenseerd, kosten zijn aangepast en de transparantie is vergroot”, stelt de verzekeraar in een reactie. “Met diverse stichtingen zijn compensatieafspraken gemaakt. Klanten is de mogelijkheid geboden om hun product kosteloos aan te passen, te beëindigen of over te stappen naar een ander product. Daarmee zijn wat ASR betreft de kosten en de risicopremies naar een redelijk niveau gebracht en zijn grote stappen gezet om dit dossier te kunnen afronden. Het hof heeft dit niet meegenomen in zijn oordeel. De uitspraak is ook niet in lijn met eerdere uitspraken die door rechtbanken en gerechtshoven zijn gedaan.”

Volgens de verzekeraar heeft de uitspraak heeft geen consequenties voor de strategie en het beleid van ASR en de samenvoeging van ASR met Aegon Nederland. “Dit dossier is al langer bekend in de Nederlandse verzekeringsmarkt en ASR is bekend met de risico’s van dit dossier.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.