NVIA pakt handschoen CDFD graag op

0

De Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) herkent zich niet in de kritiek die diverse brancheorganisaties hebben op de werkwijze van CDFD. Het gaat daarbij om de betrokkenheid van de branche bij de PE-examens.

CDFD gaf in een interview aan teleurgesteld te zijn in de inbreng van de adviseurs wat nieuwe PE-onderwerpen betreft. Brancheorganisaties als Adfiz, CFD en NVGA vielen daarover. “Maar feit blijft dat de meeste onderwerpen ingebracht zijn door opleidingsinstituten”, laat NVIA weten in een reactie.

NVIA bewandelt naar eigen zeggen een andere weg. De leden komen met onderwerpen die op de toekomstige PE-agenda zouden moeten staan. “Deze worden ingebracht via een opleidingsinstituut dat weet waar het over gaat en de praktische vertaling kan maken. Daarmee is de inbreng en kwaliteit optimaal gewaarborgd”, aldus de vereniging.

‘Eisen mogen omhoog’

De zwaarte van het examen mag wat NVIA betreft omhoog. “Het PE-examen is geen moetje, in de zin van het even halen van een papiertje”, zegt voorzitter Peter Abelskamp. “De eisen mogen juist omhoog, helemaal nu met de samenvoeging van WGA-vast en WGA-flex zichtbaar wordt hoe weinig kennis en vaardigheden onderdeel zijn van de bagage van de adviseur Inkomensverzekeringen.”

De vereniging treedt veelvuldig in overleg over de inhoud en de zwaarte van onderwerpen en laat het stelsel Wft Inkomen verder zoals het is. “Een betere adviseur krijgen we niet door te gaan tornen aan het Wft-bouwwerk”, aldus Abelskamp.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.