Nominaties Categorieprijzen Adfiz Prestatie Onderzoek

0

Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt van de drie categorieprijzen uit het het Adfiz Prestatie Onderzoek. Opvallend is dat er dit jaar geen prijzen worden toegekend in de branches Particulier ORV en Zakelijk Inkomen wegens ‘methodologische onregelmatigheden’ in de respons.

Al meer dan 20 jaar beoordelen onafhankelijk financieel adviseurs de performance van verzekeraars op uiteenlopende criteria, waaronder deskundigheid en meedenken van medewerkers, gemak en kwaliteit van claimafhandeling, snelheid en kwaliteit van aanvragen en mutaties en samenwerking ten behoeve van goede en efficiënte klantbediening.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

Particulier

Schade

De Zeeuwse

NH1816

Noorderlinge

Vermogen

Allianz

Regiobank

Scildon

Zorg

CZ

ONVZ

Stad Holland

Hypotheken

Aegon

Allianz

Obvion

Zakelijk

Schade

De Goudse

De Zeeuwse

Turien & Co.

Pensioen

Allianz

a.s.r.

Brand New Day

 

Deze nominaties komen bij de eerder bekendgemaakte nominaties voor Beste partner Efficiency (Aegon, a.s.r., Nationale Nederlanden), Beste partner Verzekerbaarheid Zakelijk (Allianz, a.s.r., Nationale Nederlanden) en Beste partner Verzekerbaarheid Particulier (a.s.r., Nationale Nederlanden, Nh1816).

Onregelmatigheden

In de branches Particulier ORV en Zakelijk Inkomen worden dit jaar geen prijzen toegekend. Bij de analyse is gebleken dat er de laatste tien weken van het onderzoek methodologische onregelmatigheden in de respons zijn ontstaan. Het is onmogelijk gebleken een ranking vast te stellen die recht doet aan de eisen van betrouwbaarheid die aan het Prestatie Onderzoek gesteld worden.

De prijswinnaars van het Prestatie Onderzoek worden bekend gemaakt tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari in Spant! te Bussum.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.