NN Group wil nog steeds DL overnemen

0

NN Group blijft geïnteresseerd om Delta Lloyd over te nemen. Topman Lard Friese vindt echter dat zijn DL-collega Hans van der Noordaa gisteren de kostenvoordelen (200 miljoen) wat al te rooskleurig voorstelde.

Friese zei dit bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de verzekeraar. Volgens het Financieele Dagblad geeft NN Group  ook een iets andere lezing over de onderhandelingen. “Terwijl Delta Lloyd een dag eerder sprak van meerdere vergaderingen met senior management, heeft NN het over ‘beperkte interactie met Delta Lloyd tot nu toe’. NN blijft bij zijn bod van 5,30 euro per aandeel, iets wat Delta Lloyd eerder ‘substantieel’ te weinig noemde. Volgens NN is het bod zodanig dat het waarde toevoegt voor de aandeelhouders van beide bedrijven. In het persbericht gaat NN donderdag nauwelijks in op de besprekingen. Er staat wel dat NN streeft naar een ‘aanbevolen transactie’, terwijl het bestuur van Delta Lloyd tot nu toe afwijzend staat tegenover het bod dat begin oktober is uitgebracht”, schrijft het FD.

Solvabiliteit

NN heeft afgelopen kwartaal een lager operationeel resultaat geboekt dan een jaar eerder (319 miljoen in 2016 tegen 392 miljoen in 2015). Dat komt volgens NN omdat er in 2015 een eenmalige winst uit beleggingen in private equity was. Daarvoor gecorrigeerd zou het resultaat juist 15% hoger liggen. De solvabiliteit daalde van 252 naar 236%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar