NN bundelt ziekteverzuim, AO en diensten

0

Nationale-Nederlanden voegt het collectieve inkomenbedrijf samen met arbo- en re-integratiedienstverlener HCS. Daarmee komen alle activiteiten op het gebied van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en diensten onder één gebundelde aansturing.

Igno Schings, directeur NN Inkomen Collectief, wordt eindverantwoordelijk voor de nieuwe combinatie. Fred Toussaint (afbeelding), directeur van HCS, zal zijn carrière buiten Nationale-Nederlanden voortzetten.

Volgens Maurice Koopman, CEO NN Schade & Inkomen is de behoefte aan ondersteunende diensten voor de inzetbaarheid van medewerkers sterk groeiend. “Met een gebundelde aansturing versterken we de synergie en kunnen beide bedrijven optimaal van elkaars capaciteiten gebruik maken en doorgroeien. De nieuwe combinatie wordt een brede speler op het gebied van arbeidsongeschiktheid, ziekteverzuim en bijpassende dienstverlening voor het Midden- en Kleinbedrijf en (Mid)-Corporates.”

Toussaint en HCS

HCS werd in 2019 overgenomen door NN en onder de leiding geplaatst van Fred Toussaint als directeur. Volgens Koopman heeft Toussaint vanaf de eerste dag HCS stevig op de kaart gezet en het laten groeien naar een sterke organisatie van bijna vijfhonderd medewerkers. “Hij heeft re-integratie specialist Keerpunt succesvol samengevoegd met HCS en vervolgens het werkterrein verbreed met de overname van Qare. Onder zijn energieke leiding heeft dit er voor gezorgd dat HCS vandaag de dag een innovatieve aanbieder van diensten en oplossingen is op het gebied van risk en casemanagement voor verzuim en arbeidsongeschiktheid.”

“Ik wil Fred niet alleen danken voor de voortvarendheid waarmee hij na de overname HCS opgebouwd heeft, maar ook hoe hij na de verzelfstandiging van NN het Inkomenbedrijf van Nationale-Nederlanden verankerd heeft bij adviseurs en werkgevers als verbindende ondersteuning voor duurzame inzetbaarheid.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.