Montae verstevigt zich in Caribisch gebied

0

De pensioenadviesbureaus Montae Caribbean en Phenox Consultants Caribbean gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken onder de naam Montae Caribbean.

Montae Caribbean maakt deel uit van het Nederlandse bureau Montae dat met tachtig specialisten in verschillende disciplines adviesdiensten verleent aan overheden, pensioenfondsen, bedrijven, financiële instellingen en ondernemingsraden. Montae Caribbean heeft vestigingen op Curaçao en Aruba.

Ook Phenox Consultants heeft haar wortels in Nederland, waar zij zich vanaf 2004 heeft gespecialiseerd in actuariële dienstverlening. Het kantoor van Phenox in Willemstad op Curaçao bestaat sinds 1999.

De gecombineerde advies-activiteiten zullen plaatsvinden onder de naam Montae Caribbean. Phenox Consultants zal nog onder de eigen naam blijven optreden als certificerend actuaris. Ook de activiteiten in Suriname zullen voorlopig onder die naam worden voortgezet.

Groeistrategie

De samenwerking is onderdeel van de groeistrategie van Montae. Het adviesbureau kondigde eerder de samenwerking aan met het Zweedse bedrijf Söderberg & Partners, dat in de afgelopen tien jaar diverse instrumenten heeft ontwikkeld om sociale partners, fondsen, werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het maken van keuzes rondom hun pensioenregeling en de risicohouding van deelnemers vast te stellen.

Door de pensioenkennis van Montae te combineren met de technische instrumenten van Söderberg spelen beide bedrijven in op de trend van het faciliteren van meer keuzevrijheid binnen collectieve pensioenregelingen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.