Een moeilijk jaar voor Allianz

0

2016 was een moeilijk jaar voor Allianz Benelux. Zowel het operationele resultaat als het premie-inkomen daalden in vergelijking met 2015. Bij Leven werd ingeleverd op premie-inkomen en ook Schade had te maken met enkele tegenvallers.

Het premie-inkomen daalde van 3,4 miljard euro in 2015 naar 3,2 miljard euro. Volgens Allianz is dit het gevolg van de keuze voor Unit Linked-producten in Leven. “Dit heeft conform onze verwachtingen een impact gehad op het premie-inkomen in België. Het premie-inkomen van onze levenbedrijven in Nederland en Luxemburg liet over 2016 een gezonde groei zien. Ook het premie-inkomen van onze schade-activiteiten in de Benelux steeg ruim (5,9%) ten opzichte van het voorgaande jaar.”

Het operationele resultaat kwam in 2016 uit 205 miljoen euro (2015: 231 miljoen). Het noodweer in de Benelux en de terroristische aanslagen in Brussel lagen daaraan ten grondslag. “Zonder deze exceptionele gebeurtenissen was de combined ratio verder verbeterd tot 95,0%. Ondanks de aanhoudend lage rente heeft Allianz zijn onderliggende technische winstgevendheid in zijn levenbedrijven op peil kunnen houden.”

Robert Franssen (foto), Regional CEO van Allianz Benelux, noemt 2016 een ‘moeilijk jaar voor Schade’ met de aanslagen in Brussel, overstromingen in België en hagelstormen in Nederland. “Bovendien blijven onze Motor- en Volmachten-schaderesultaten in Nederland teleurstellend, alhoewel deze wel beter zijn dan het marktgemiddelde. In Leven sterkt de aanhoudend lage rente ons in de overtuiging dat de markt zich verder zal ontwikkelen richting Unit Linked oplossingen. Onze makelaars en klanten herkennen en waarderen dat wij hierin een duidelijke keuze hebben gemaakt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.