Adviesketen Meesters in Hypotheken failliet

0

Meesters in Hypotheken is deze week door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. In maart werden bestuurder Wilco A. en enkele medewerkers van de landelijke adviesketen aangehouden op verdenking van onder andere hypotheekfraude.

Het faillissement werd uitgesproken op Meesters In Hypotheken B.V. te Houten (Utrecht), maar ook op andere handelsnamen, waaronder: Hypohome, Meesters in Vastgoed, Meesters in Financiële Planning, Meesters in Duurzaamheid, Meesters in Energie, Meesters in Verzekeren, Meesters in Makelaardij, Meesters in Verduurzaming en Meesters in Recreatie. Advocaat Corinda Strijkert is aangesteld als curator.

De landelijke adviesketen kwam eind maart in het nieuws na de arrestatie van bestuurder Wilco A. en enkele medewerkers op verdenking van onder andere hypotheekfraude, valsheid in geschrifte, witwassen, het structureel niet betalen van grote sommen loonbelasting en het vermoedelijk onterecht ontvangen van coronasteun.

Volgens de politie werden valse loonstroken en werkgeversverklaringen verkocht waarmee fictieve dienstverbanden werden gecreëerd. Met deze fictieve dienstverbanden en het fictieve loon dat op die wijze werd gecreëerd, werden onder andere hypotheken en huurcontracten geregeld. De bedrijfsstructuren, die hiervoor opgezet werden, stonden vaak op naam van katvangers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.