Legal & General verder als Scildon

0

Vanaf juli 2017 gaat Legal & General verder onder de naam Scildon. “Dat staat voor bescherming, slagvaardigheid en deskundigheid. Ook in het huidige logo wordt dit al gesymboliseerd door een schild en dat wordt dus gehandhaafd”, aldus directeur Michel van Dam.

De nieuwe naam werd vanmorgen bekend gemaakt tijdens een adviseursbijeenkomst in Meppel. De naamswijziging is het gevolg van de eerder aangekondigde overdracht van de aandelen van Legal & General Group, naar Chesnara Holdings. Tijdens de bijeenkomst konden de adviseurs ook voor het eerst kennismaken met Gert Jan Fritzsche (56), de nieuwe CEO van Scildon. Hij volgt Pieter Glas (67) op, voormalig CEO van Legal & General Nederland.

Nationale trots

Naast het schild heeft ook de gekozen kleurstelling van het nieuwe logo een symbolische betekenis. Oranje, wit en blauw staat volgens Van Dam voor de verankering van de maatschappij in Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.