Knab boekt recordwinst van 134 miljoen euro

0

Knab, de online bank voor zelfstandigen, heeft in 2023 een recordwinst geboekt van 134 miljoen euro, een stijging van 102 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar.

CEO Nadine Klokke: “De groei van het klantenbestand speelt een belangrijke rol in ons succes. Het aantal klanten steeg met 12% tot 389.000. De groei was het sterkst onder zakelijke klanten; het aantal zakelijke rekeninghouders steeg met 39.000. In 2023 koos één op de drie startende zelfstandigen voor een zakelijke rekening van Knab. Het operationeel resultaat steeg met 154 miljoen euro. Die stijging is voornamelijk toe te schrijven aan een stijging in renteopbrengsten en hogere fee-inkomsten.”

Uitbreiding dienstenaanbod

Knab blijft zijn dienstenaanbod uitbreiden. Zo kunnen zelfstandig ondernemers sinds 2023 een zakelijke lening aanvragen bij de bank. Daarnaast werkte de bank achter de schermen aan een hypotheekproduct voor zzp’ers dat later dit jaar wordt geïntroduceerd. De bank blijft zich naar eigen zeggen inzetten om zelfstandigen financieel slimmer te maken, onder meer door webinars en door bijna 100 nieuwe artikelen toe te voegen aan de ‘Knab Bieb’. De informatieve artikelen in deze online bibliotheek werden in 2023 meer dan 2 miljoen keer gelezen.

Tevreden klanten

Met een gemiddelde Net Promotor Score (NPS) van +40 onder zakelijke klanten laten de zakelijke klanten van Knab zien hoe blij ze zijn met hun bank. Voornamelijk vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de focus op zzp’ers. Klokke: “Ik ben trots op onze klanten die elke dag weer nieuwe wegen in slaan als ondernemer, die vol passie hun ambitie nastreven en met hun werkzaamheden een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. We zijn tevreden met de winst die we hebben geboekt en zijn blij met ons hardwerkende team dat zich met veel toewijding inzet voor onze klant.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.