Investeren in private equity via BHB Dullemond

0

Met de lancering van BHBD Capital biedt BHB Dullemond private investeerders toegang tot private-equity-beleggingen. Het is gericht op ondernemers uit de verzekeringsmarkt die op zoek zijn naar nieuwe investeringsmogelijkheden.

Middels BHBD Capital Fonds 1 kunnen klanten en relaties van BHB Dullemond investeren in private-equity-fondsen waaronder Rivean Capital, Gilde Healthcare en Inflexion. Edwin Bosma (foto), Managing Partner BHBD Dullemond en Co-founder BHBD Capital, licht toe: “Deze partijen hebben een lange (20 jaar+) historische track record met gemiddelde historische bruto rendementen van >20-25% IRR per jaar. Ondernemers kunnen al met een minimale investering van 100.000 euro toetreden tot het BHBD Capital Fonds 1.” BHBD Capital is gelanceerd in samenwerking met private-equity-specialist Altix.

BHB Dullemond, onder andere gespecialiseerd in overnames gericht op de verzekeringsmarkt, krijgt volgens eigen zeggen ook geregeld vragen over investeringsmogelijkheden. “Omdat onze klanten in hun verkoopprocessen vaak te maken hebben gehad met private equity, hebben zij private equity ervaren als een zeer interessante investeringsmogelijkheid”, aldus Bosma. “Ook wij als M&A-kantoor staan binnen ons werk in nauw contact met private-equity-partijen en weten daardoor dat het een hele uitdaging is om de weg te vinden naar en toegang te krijgen tot goed presterende private-equity-fondsen.”

Alternatief voor vastgoed

Volgens Bosma is private equity een goed alternatief voor investeren in vastgoed. Het kopen en vervolgens verhuren van panden was jarenlang een lucratieve belegging. “Echter, door de stijging van de financieringsrente en veranderende wet- en regelgeving staan deze rendementen onder druk”, aldus Bosma. “Daarom zien wij dat onze klanten en relaties op zoek gaan naar andere investeringsmogelijkheden. De rendementen die op dit moment in private equity te behalen zijn verschillen inmiddels dusdanig van die van vastgoedbeleggingen dat dit een beter alternatief is geworden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.