‘Intermediair blij met handhaven ORV-eis Lloyds Bank’

0

Lloyds Bank heeft op 10 oktober een expertmeeting gehouden met het intermediair waar verschillende suggesties zijn gedaan voor het verbeteren van de dienstverlening. Ook zijn de deelnemers blij met het handhaven van de ORV-eis door de bank.

Lloyds Bank nodigt met enige regelmaat een aantal met hen samenwerkende financieel adviseurs uit voor een expertmeeting. Zij kunnen dan reageren op actuele thema’s die binnen het vakgebied spelen en aangeven welke verbeteringen zij mogelijk achten in de dienstverlening van de bank.

Tijdens de bijeenkomst werd onder andere het idee geopperd om de maximale verstrekkingsgrenzen zoals de bank die hanteert te indexeren. Daarmee sluit je aan bij de prijsontwikkeling van onroerend goed.

Een andere suggestie was om in de aanvraagfase al met de klant overeen te komen dat de geldverstrekker in het kader van de AVG, ook na de totstandkoming van de hypotheek, gegevens uit mag wisselen met de bemiddelaar. Of om het mogelijk te maken dat consumenten binnen bijvoorbeeld zes maanden na totstandkoming van de hypotheek een deel van de lening boetevrij mogen aflossen. Lloyds Bank: “Allemaal goede suggesties die verder onderzocht zullen worden.”

Vervallen ORV-plicht is ongelukkig

Met de deelnemers van deze expertmeetings wordt ook gesproken over actuele kwesties die binnen de sector spelen. Zo werd op 10 oktober gesproken over het vervallen van de ORV-plicht onder NHG.

Deelnemers aan de sessie vinden de aangekondigde maatregel van NHG om de verplichting tot het hebben van een overlijdensrisicoverzekering ook voor bestaande hypothecaire kredieten met Nationale Hypotheek Garantie te laten vallen, ongelukkig. De beperkte kosten voor een ORV staan volgens de aanwezigen in geen verhouding tot de schrijnende situaties die kunnen ontstaan wanneer een partner overlijdt en de nabestaande de woonlasten niet meer kan betalen. Bij de deelnemers aan deze sessie was er een breed draagvlak voor het feit dat Lloyds Bank de eis van het hebben van een ORV handhaaft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.