ING ontwikkelt duurzame nieuwe hoofdkantoorlocatie

0

ING Nederland gaat een nieuwe hoofdkantoorlocatie ontwikkelen aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost. Het nieuwe pand, dat Linden gaat heten, moet medio 2027 gereed zijn voor de in totaal 4.850 medewerkers die er gebruik van gaan maken.

ING neemt de locatie aan de Bijlmerdreef 98 over van NSI. Het gebouw is klimaat-adaptief, dat wil zeggen dat het ontworpen is aan de hand van hoge duurzaamheidsstandaarden, waaronder een warmte koude opslag, klimaatplafonds, een dak met zonnepanelen en waterberging. Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het naastgelegen hoofdkantoor van ING Groep, Cedar, en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in de wijk te versterken.

Het kantoor heeft dertien verdiepingen en bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met zes atria. ING wil er dagelijks 2.435 medewerkers huisvesten. Aangezien ING haar medewerkers de mogelijkheid geeft hybride te werken, 50% op kantoor en 50% thuis, zullen in totaal 4.850 medewerkers gebruikmaken van het pand. De aankoop van de locatie kost ING 24 miljoen euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.