Implementatie eHerkenning breidt uit in verzekeringssector

0

Bijna 60% van de verzekeraars en serviceproviders/volmachten maken binnenkort de overstap naar eHerkenning als veilig inlogmiddel. Volgens Sivi gaat de verzekeringssector daarmee als eerste private sector over op eHerkenning.

Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en de NVGA én Sivi sloegen in 2020 de handen ineen om hun leden te informeren over de transitie van het Digitaal Paspoort naar een nieuw en veilig inlogmiddel: eHerkenning. Om veiligheidsredenen vervalt het Digitaal Paspoort eind 2021. Online dienstverleners (zoals verzekeraars en serviceproviders) en gebruikers (zoals financieel adviseurs) van het huidige Digitaal Paspoort kunnen tot en met december 2021 overstappen naar eHerkenning.

De meerderheid (ruim 60%) van de intermediairs ging in 2020 al over. Bijna 60% van de verzekeraars en serviceproviders/volmachten maken binnenkort de overstap. Deze partijen vertegenwoordigen ongeveer 80% van de verzekeringsmarkt. Op een speciale pagina wordt de voortgang van implementatie zichtbaar gemaakt.

Voor een groot aantal partijen is er nog werk aan de winkel voor eind 2021 om een overstap mogelijk te maken voordat het huidige Digitaal Paspoort vervalt, stelt Sivi. Directeur Peter Mols (afbeelding): “De komende periode gaan we in een-op-een gesprekken de weifelaars inspireren om eHerkenning te implementeren.’’

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.