‘Geen extra inspanning nodig voor vrouwelijke adviseurs’

0

Er is geen extra inspanning nodig om vrouwelijke adviseurs de ruimte te geven. Een ruime meerderheid van de deelnemers aan onze poll vindt maatregelen, zoals heldere afspraken over het gewenste gedrag van mannen en vrouwen, niet nodig. Doe nu mee aan de nieuwe poll over execution only en de kennis- en ervaringstoets!

Vrouwelijke adviseurs zijn van grote waarde, zo stelde Tineke Bloemen in haar column in de vorige uitgave van InFinance magazine, die de aanleiding was voor onze laatste poll. Het probleem is volgens haar dat vrouwelijke adviseurs vaak terughoudend zijn in het nemen van ruimte om zich uit te spreken en hun kwaliteiten te tonen.

Volgens Bloemen zou het helpen om een aantal simpele afspraken te maken over de houding en het gedrag van de mannen en vrouwen op de werkvloer, om die ruimte te kunnen nemen. Een meerderheid van 61% van de 112 deelnemers aan de poll vindt dat echter niet nodig.

Nieuwe poll: Exection only ook mét toets gevaarlijk

Inmiddels staat een nieuwe poll online op InFinance.nl, met de stelling ‘Execution only blijft een gevaar voor consumenten, ook als zij slagen voor de kennis- en ervaringstoets’. De aanleiding is het symposium dat onlangs werd gehouden over de toets.

Daar bleek dat er nog heel wat te verbeteren valt aan de kennis- en ervaringstoets die consumenten moeten afleggen voor het afsluiten van execution only-producten. Inhoudelijk stelt de toets vaak weinig voor. Bovendien is de uitslag niet bindend: ook wie niet slaagt, kan gewoon door gaan met het afsluiten van een complex financieel product. Directeur Jeroen Oversteegen van de Nationale Hypotheekbond liet tijdens de bijeenkomst blijken dat consumenten wel gewaarschuwd mogen worden dat execution only ‘levensgevaarlijk’ is.

Hoe denkt u hierover? Laat het weten in de poll, die u ook onderaan dit artikel vindt, of geef uw inhoudelijke reactie onderaan deze pagina.

Execution only blijft een gevaar voor consumenten, ook als zij slagen voor de kennis- en ervaringstoets.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.