Fors meer durfkapitaal in InsurTech

0

De Europese durfinvesteringen in fintech zijn in het tweede kwartaal van dit jaar sterk toegenomen. Ondernemingen die zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de verzekeringssector, InsurTech, krijgen in toenemende mate de belangstelling van investeerders.

In het tweede kwartaal werd in totaal voor een bedrag van 369 miljoen dollar in Europese fintechondernemingen geïnvesteerd, ruim 20% meer dan in de eerste drie maanden van 2016. Dit blijkt uit de ‘Pulse of Fintech’, een onderzoek van CB Insights en KPMG naar de investeringen die wereldwijd plaats vinden in fintech.

Investeringen in InsurTech

Vorig jaar zag Ank van Wylick, fintechpartner bij KPMG, de eerste bewegingen bij InsurTech. Er werd voor een totaal bedrag van 2,5 miljard dollar in deze sector geïnvesteerd. Halverwege 2016 telt zij 47 transacties met een totale waarde van 1 miljard dollar en zij ziet dat een groot aantal traditionele verzekeraars inmiddels hun eigen risicokapitaalfondsen opbouwen om te kunnen investeren in InsurTechbedrijven.

Op dit moment vindt zo’n 60% van alle durfkapitaalinvesteringen in deze sector plaats in de Verenigde Staten, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk.

Zorgverzekeringen populair

“Vooral bedrijven die actief zijn met innovatie op het gebied van zorgverzekeringen hebben de belangstelling van investeerders”, bemerkt Van Wylick. “Dit jaar werd voor een bedrag van 640 miljoen dollar geïnvesteerd in de Amerikaanse start-ups Oscar Health, Clover Health en Bright Health.”

Lees hier meer over dit onderzoek op de website van The Asset

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.