‘Execution only blijft gevaarlijk’

0

Execution only blijft een gevaar voor consumenten, ook als zij slagen voor de kennis- en ervaringstoets. Dat is de mening van bijna driekwart van de deelnemers aan de laatste InFinance-poll. Doe nu mee aan onze nieuwe poll over vrije zorgkeuze.

Volgens diverse critici valt er nog heel wat te verbeteren aan de kennis- en ervaringstoets die consumenten moeten afleggen voor het afsluiten van execution only-producten. “Inhoudelijk stelt de toets vaak weinig voor. Bovendien is de uitslag niet bindend: ook wie niet slaagt, kan gewoon door gaan met het afsluiten van een complex financieel product”, zo luidt de kritiek.

Uit onze poll blijkt dat een grote meerderheid van de in totaal driehonderd deelnemers het hiermee eens is: 72%. Uiteindelijk was 28% het dus oneens met de stelling.

Nieuwe poll: vrije zorgkeuze

Inmiddels staat er een nieuwe poll online op InFinance.nl met de stelling ‘Vrije zorgkeuze wordt hét thema in overstapseizoen zorgpolissen’. Zorgverzekeraars moeten dankzij ingrijpen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bij al hun producten duidelijk aangeven of er sprake is van een natura-, restitutie- of combinatiepolis. “Binnen de complexiteit van het zorgstelsel wordt keuzevrijheid voor werkgever en consument een steeds belangrijker keuze-element gevonden. Daarover moet dus geen enkele twijfel bestaan”, zegt bestuursvoorzitter van ONVZ Jean-Paul van Haarlem in een interview met InFinance.

Daarnaast krijgt iedereen in 2017 te maken met een hogere zorgpremie. “Hierdoor wordt het prijsbewustzijn groter en gaat men bewuster keuzes maken”, stelt Van Haarlem.

Hoe denkt u hierover? Laat het weten in de poll, die u ook onderaan dit artikel vindt, of geef uw inhoudelijke reactie onderaan deze pagina.

Vrije zorgkeuze wordt hét thema in overstapseizoen zorgpolissen

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.