Donatie-actie Nh1816 levert 300.000 euro op

0

De Samen Betrokken donatie-actie van Nh1816 heeft in totaal 300.000 euro opgebracht en is verdeeld over 150 goede doelen. De actie werd mei 2020 opgestart om steun te bieden aan de meest kwetsbare mensen en dieren in coronatijd.

“Het succes van de Samen Betrokken donatieactie is voornamelijk te danken aan de vele betrokken adviseurs die met Nh1816 samenwerken”, vertelt Mark de Niet, projectleider van de donatieactie. “Samen konden we de meest kwetsbare mensen en dieren in Nederland steun bieden; van verzorgingstehuizen en ziekenhuizen tot voedsel- en kledingbanken en diverse stichtingen.”

Bundel

Alle met Nh1816 samenwerkende adviseurs en Nh1816-medewerkers ontvangen van de verzekeraar een Samen Betrokken bundel (afbeelding). “Deze speciale uitgave toont een hartverwarmende selectie van de in totaal 150 gesteunde initiatieven”, vertelt De Niet. “Van VR-brillen voor stressreductie bij zorgpersoneel tot interactieve knuffels voor eenzame ouderen en alles wat daartussen zit, waarbij adviseurs én onze eigen collega’s in veel gevallen zelf vrijwilligerswerk verrichten.”

Stichting Claudia de Breij

De laatste donatie voor de Samen Betrokken actie is voor Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, waarvan cabaretière Claudia de Breij beschermvrouwe is. “De cheque, ter waarde van 10.685 euro, werd op zaterdag 27 november in ontvangst genomen door Claudia zelf op het schitterende podium van Koninklijk Theater Carré”, licht De Niet toe. “Hier speelde ze haar voorstelling ‘Hier ben ik’ voor een zaal vol Nh1816-genodigden. Dorine van Basten en Ton van Hooft, bestuursleden van de coöperatie, reikten de cheque vol trots uit.”

Nh1816 stopt ook na het beëindigen van deze actie niet met het ondersteunen van lokale initiatieven die opgezet worden om een ander te helpen in moeilijke tijden, zo belooft de verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.