Digitale identiteiten gevaar voor sector

0

Het gebruik van diverse persoonlijke devices binnen de financiële sector en de geringe beveiliging hiervan, maakt het voor buitenstaanders relatief eenvoudig om in te breken. Dat stelt IT-dienstverlener QNH Consulting in haar whitepaper ‘Digitale identiteiten manage je in de cloud’.

De reden dat hacks zich in onze sector vaker voordoen, is dat verschillende devices en apps niet goed zijn geïntegreerd met de IT-systemen in organisaties, zegt Marc Maas, cloud consultant bij QNH. “Organisaties moeten zorgen voor een technisch sterke beveiliging en een gebruiksvriendelijke manier van inloggen voor alle identiteiten binnen het netwerk.”

Risicio’s identity & access management

Organisaties zijn zich volgens QNH vaak niet volledig bewust van de risicio’s rondom identity & access management. “Klanten kunnen betalen via hun smartphone, transacties worden geaccepteerd middels een selfie en met één druk op de knop kunnen mensen online investeren. Deze nieuwe technologieën worden blootgesteld aan potentiële gevaren van buitenaf, waaronder hackers en digitale aanvallen. Eén van deze nieuwe dreigingen is identity theft of forging. Bij deze manier van hacken steelt de hacker de digitale identiteit van een gebruiker en gebruikt deze om gevoelige informatie in handen te krijgen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.