Cybersecurity in stresstesten banken

0

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) is er niet gerust op of banken wel voldoende toegerust zijn om de (systeem)risico’s onder controle te houden nu technologische ontwikkelingen elkaar zo snel opvolgen.

Ze vraagt ECB president Mario Draghi vandaag om meer aandacht voor cybersecurity in de stresstesten voor banken. “De technologische ontwikkelingen binnen de financiële sector gaan razendsnel”, zegt Van Nieuwenhuizen. “Banken en financiële toezichthouders zouden bijvoorbeeld mensen in dienst moeten nemen die ingewikkelde algoritmes begrijpen. Dat is bijna belangrijker dan financieel en juridisch geschoold personeel.”

HypoVak

Van Nieuwenhuizen zal morgen tijdens HypoVak onder andere ingaan op de technologische ontwikkelingen en de bijbehorende mogelijkheden voor de financiële sector. Het thema voor HypoVak 2017 is: How to fix the future – Anticiperen op Life Events.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.