Chesnara nieuwe eigenaar L&G Nederland

0

Het Britse Chesnara neemt Legal & General Nederland over van de L&G Group. Volgens de nieuwe eigenaar worden de Nederlandse activiteiten, behoudens een naamswijziging, ongewijzigd voortgezet.

De Engelse moedermaatschappij wil zich gaan wil haar activiteiten concentreren op de UK en de VS. Daarom heeft ze eerder al haar activiteiten in Frankrijk en Duitsland afgestoten. Nederland was het laatste land in continentaal Europa  waar L&G nog actief was.

Onafhankelijk financieel adviseurs

Legal & General is in 1984 gestart met haar activiteiten in Nederland. Deze richten zich op collectief pensioen, vermogensopbouw en overlijdensrisicoverzekeringen. De financiële producten kunnen door consumenten en ondernemingen uitsluitend na advies van onafhankelijke financieel adviseurs worden afgesloten.

De nieuwe aandeelhouder, Chesnara Holdings, is in Nederland sinds 2015 eigenaar van Waard Verzekeraars. Met de acquisitie van Legal & General zal Chesnara nu in Nederland ook actief worden met nieuwe business op het gebied van collectief pensioen, overlijdensrisicoverzekeringen en verzekeringsproducten op het gebied van vermogensopbouw.

Nieuwe producten

Met de nieuwe aandeelhouder denkt Legal & General Nederland voorop te kunnen blijven lopen met het aanbieden van nieuwe producten voor specifieke doelgroepen, waarbij het klantbelang centraal staat, zoals dat nu ook al gebeurt. “Chesnara kent reeds een soortgelijk businessmodel in Zweden, waar in 2009 de aandelen van het Zweedse Movestic Liv & Pension zijn overgenomen. Net als L&G richt Movestic zich op productie van nieuwe levensverzekeringen en collectieve pensioenen op basis van een beschikbare premie. Chesnara heeft als doelstelling de activiteiten van Legal & General Nederland verder te laten groeien.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.