CFD onderzoekt ‘verloren’ provisie na BND-Allianz-deal

0

CFD gaat klachten van intermediairs onderzoeken over het stopzetten van provisie na de overname van de Allianz-bankactiviteiten door Brand New Day (BND).

BND nam in juli de activiteiten en klanten over van Allianz Nederland Asset Management. DNB verleende het bedrijf hiervoor een bankvergunning. Volgens CFD is er nu echter grote onrust ontstaan bij intermediairs over het plotselinge verlies van doorlopende provisie. “Het lijkt er nu op dat de bewuste beleggingsactiviteiten van Allianz recent zijn ondergebracht in een aparte Allianz-entiteit en daarna zijn doorverkocht aan BND. Met de doorverkoop van de portefeuille zijn blijkbaar de provisierechten verloren gegaan.”

CFD-voorman Edwin Herdink, die als eerste werd getipt door intermediair Nico van Koesveld, is zeer verbaasd over de hele situatie. “De belangrijkste vraag in deze zaak is of de belangen van het intermediair en de rekeninghouders optimaal zijn behartigd.”

Om meer grip te krijgen op de omvang van de zaak doet CFD een oproep aan alle betrokken intermediairs zich te melden bij CFD en die melding te voorzien van alle relevante communicatie met beide verzekeraars. De resultaten van de inventarisatie worden met de betrokkenen gedeeld om vervolgens samen te bepalen welke verdere stappen moeten worden ondernomen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.