CFD neemt onderdeel Stichting Odin over

0

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) neemt op termijn alle intermediaire activiteiten over van Stichting Odin. Ook Odin-voorzitter Jeffrey Leichel stapt binnenkort over naar CFD. De overname moet eind dit jaar bewerkstelligd zijn.

Als gevolg van de overname krijgt CFD de beschikking over het intermediairbestand van Stichting Odin, waarin volgens de organisaties ruim 5.000 intermediairs zitten. De Odin-kennisbrief wordt onder de naam CFD-kennisbrief voortgezet, naast de al bestaande CFD-nieuwsbrief.

Daarnaast worden diverse kennisonderdelen, diensten en ledenvoordelen van de stichting onder de CFD-vlag gebracht. Odin-abonnees zijn al geïnformeerd hoe hun Odin-lidmaatschap via CFD wordt voortgezet.

CFD biedt voortaan een basisservice aan voor de lobby/belangenbehartiging en een premium service waar de gecombineerde voordelen van CFD en Odin zijn samengebracht en verder worden uitgebreid.

Twee petten

Jeffrey Leichel vindt de overname door CFD een belangrijke stap voorwaarts. “Stichting Odin heeft twee petten op. Een consumentenpet waarin vooral hard wordt gestreden voor woekerpolis-gedupeerden. En een intermediairpet met kennis en diensten ter ondersteuning van de onafhankelijkheid en professionaliteit van intermediairs. Omdat we op intermediair gebied steeds meer samenwerkten met CFD ontstond soms onduidelijkheid over de rollen van de beide stichtingen. Dat lossen we nu op, waardoor de boodschap die we willen overbrengen eenduidiger en krachtiger wordt.”

Deze stap betekent ook dat Leichel in de nabije toekomst zal aftreden als voorzitter van Stichting Odin. “Er lopen al onderhandelingen met diverse mensen om een nieuw bestuur te vormen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.