CFD: ‘Intermediaire verzekeraars moeten Verbond bijsturen’

0

Intermediaire verzekeraars zouden het bestuur van het Verbond van Verzekeraars maar eens moeten bijsturen in haar ‘onwrikbare standpunten’ in de actieve transparantie-discussie. Dat stelt CFD-voorzitter Edwin Herdink in een nieuwsbrief aan de leden.

In een terugblik naar 2019 haalt Herdink de discussie over actieve provisietransparantie bij schadeverzekeringen aan, welke door minister Hoekstra (Financiën) aan de evaluatie van het provisieverbod werd toegevoegd. CFD is hierop tegen.

Daarnaast maakt de brancheorganisatie zich zorgen over het standpunt van het Verbond in deze discussie. Herdink: “CFD vindt dat partiële transparantie = perverse transparantie en pleit daarom al enige tijd voor het inzichtelijk maken van de gemiddeld overige 85% van de premie die een klant betaalt. Het Verbond heeft hier geen enkele interesse in.” Volgens het CFD zit dit een gelijk speelveld met het intermediair in de weg.

Herdink vraagt zich dan ook af of ook intermediaire verzekeraars de ‘onwrikbare standpunten’ van hun bestuur blijven ondersteunen. “Indien het Verbondsbestuur doof is voor haar leden, dan is het tijd dat deze leden de daad bij het woord voegen en hun bestuur gaan bijsturen. Dan komt de dialoog weer op gang en kunnen we echt werk gaan maken van een gelijk speelveld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.