Wendy de Jong weg bij rvt AFM

0

Wendy de Jong heeft afscheid genomen van de raad van toezicht (rvt) van de AFM. Op dit moment wordt gewerkt aan de opvolging van De Jong.

De Jong heeft de eerste termijn bij de rvt volledig uitgezeten tot en met 15 februari jongstleden. Zij stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn.

Martin van Rijn, voorzitter van de rvt van de AFM, is De Jong dankbaar voor haar belangrijke bijdrage aan de rvt. “Met haar schat aan kennis en ervaring op het vlak van governance en de rol van toezicht in het maatschappelijk verkeer, in combinatie met haar ervaring in de financiële sector, is Wendy van grote toegevoegde waarde geweest.”

De minister van Financiën benoemt en ontslaat de leden van de raad van toezicht. De raad zelf draagt nieuwe leden voor om te worden benoemd. Naast voorzitter Van Rijn bestaat de raad bestaat momenteel uit Willemijn van Dolen (vicevoorzitter), Rob Langezaal en David Voetelink.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.