Uniek concept brandbestrijding

0

BMT Surveys en Overtoom Brandexpertise bundelen hun krachten op het gebied van onderzoek bij scheepsbranden. Ze hebben een naar eigen zeggen uniek concept ontwikkeld.

“Het unieke van deze samenwerking is dat de expertise van beide partijen volledig complementair is en binnen Nederland maar ook daarbuiten vrijwel nergens terug te vinden is”, vertelt Jeroen de Haas, algemeen directeur van BMT Surveys uit Rotterdam.  ‘’Zo wordt de jarenlange ervaring van Overtoom als brandonderzoeker aangevuld met de specifieke kennis van BMT Surveys op het gebied van scheepstechniek, tankers en (gevaarlijke) scheepslading, zowel in de droge als natte sector”, benadrukt Erik Overtoom, eigenaar van Overtoom Brandexpertise uit Borger.

In het voortraject trokken beide partijen op een aantal scheepsbranden al samen op en waren de resultaten ‘opzienbarend’. ‘’We kwamen samen al snel tot de conclusie dat geen der partijen tot dit resultaat zou zijn gekomen zonder de inbreng van de andere partij”, verklaart De Haas. Overtoom vult aan: “We zaten vervolgens snel aan tafel om te kijken hoe we concept verder konden ontwikkelen en verfijnen.”

Volgens De Haas zijn de eerste reacties uit de markt zeer bemoedigend. “Vrijwel direct na het kenbaar maken van deze gezamenlijke dienstverlening op de website werden we al benoemd voor een grote scheepsbrand in Duitsland. De expertise zal niet alleen inzetbaar zijn voor zee- en binnenvaartschepen maar ook voor jachten, drijvende installaties en baggerschepen. De rapportage zal geschieden onder de naam ‘BMT Surveys’.”
Om de capaciteit in de toekomst te kunnen vergroten, is één van de technische experts van BMT Surveys (Yrjo Migchelsen) ook de tweejarige cursus tot ‘Certified Fire Investigator’ van de International Association of Arson Investigators (IAAI) gaan volgen.

BMT Surveys, onderdeel van de Engelse BMT Group, is een toonaangevend expertisebureau in de internationale scheepvaart met vestigingen in Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam, Delfzijl, Harlingen, Jakarta (Indonesië) en binnenkort (in juni) in London.  Het ca. 30 experts tellende bedrijf is gespecialiseerd in schadeonderzoek en schadepreventie en is werkzaam voor rederijen, verzekeraars, handelaren, overheden etc.
Overtoom Brandexpertise is eigendom van Erik Overtoom, die sinds 1995 actief is als brandonderzoeker. Hij is Nederlands eerste en enige brandonderzoeker die is gecertificeerd (CFI-IAAI) door The American Institute of Arson Investigators en is ingeschreven als gecertificeerd brandonderzoeker bij de US National Proboard on Fire Service Professional Qualifications.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.