Tom Kliphuis vertrekt bij Nationale-Nederlanden

0

Tom Kliphuis vertrekt per 1 april als CEO bij Nationale-Nederlanden en ING Insurance Benelux. De verantwoordelijkheden voor België en Luxemburg worden vanaf die datum overgenomen door David Knibbe, CEO van ING Verzekeren Centraal en Rest van Europa.

De business units van NN gaan direct rapporteren aan Lard Friese, die verantwoordelijk is voor de Europese verzekeringsactiviteiten van het concern. Hij begeleidt het verzekeringsbedrijf verder in het proces van herstructurering, dat in november is aangekondigd.

Kliphuis werkte sinds 1988 bij ING, waar hij internationaal meerdere directiefuncties had. Sinds 1 januari 2011 is hij in zijn huidige functie werkzaam. Zijn besluit om NN te verlaten, is weloverwogen: “Bij ingrijpende veranderingen is het in het belang van een bedrijf dat structuur en governance helder en transparant zijn.  Na 25 jaar heb ik dit moment aangegrepen om een besluit over mijn eigen toekomst te nemen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.