Rechtsbijstandpolis voor topmanagers

0

De rol van bestuurders wordt steeds explicieter en groter. Tegelijkertijd worden bestuurders steeds vaker persoonlijk aansprakelijk gesteld en/of strafrechtelijk vervolgd. Dit zijn vaak langdurige en kostbare zaken. Rechtsbijstandsverzekeraar Roland komt daarom met de Topmanager rechtsbijstandpolis die de juridische kosten overneemt van managers, directieleden, leden van de RvB en andere mensen in soortgelijke posities.

Uniek aan Topmanager – rechtsbijstand is dat het een individuele polis is, die door de bestuurder zelf afgesloten wordt. De bestuurder behoudt dan ook zelf de controle over de verzekering en kan deze bij bijvoorbeeld een functiewijziging meenemen. Ook kunnen alle nevenfuncties meeverzekerd worden.

De verzekeringsdekking bestaat uit drie onderdelen: Strafrechtsbijstand Individueel, Verweer bij Vermogensschade en Rechtsbijstand bij Arbeids- en benoemingscontracten. De bestuurder is daarmee verzekerd tegen de belangrijkste juridische geschillen die hem of haar in professionele sfeer kunnen overkomen. ‘’De scheidslijn tussen ‘brave burger’ en ‘verdachte’ is flinterdun. De gevolgen zijn echter enorm! Zonder de juiste verdedigingsstrategie kan, naast enorme financiële en mentale schade, de carrière van een bestuurder in een oogwenk vernietigd worden. Ook een gebrek aan instructie of controle op medewerkers kan leiden tot persoonlijke aansprakelijkheid met dezelfde grote gevolgen. In dit soort gevallen kan de bestuurder rekenen op zijn Topmanager – rechtsbijstand”, aldus een woordvoerder van Roland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.